Selecteer een pagina

Wat maakt Fietsmaatjes bijzonder?

 

Het lachende gezicht op het fietswiel in het logo van Fietsmaatjes drukt de kern uit waar het bij Fietsmaatjes om gaat: bewegen met een glimlach. Bij ons is de deelnemer te gast. Dat betekent dat respect en zorg voor de gast voorop staan.

De vrijwilliger wordt vanuit Fietsmaatjes persoonlijk ondersteund. Zo zorgen wij er o.a. voor dat de duo/rolstoelfiets goed op orde is, het rooster flexibel is, en er voor calamiteiten iemand gebeld kan worden. Zowel met de gast als vrijwilliger wordt regelmatig contact onderhouden.

Daarnaast is Fietsmaatjes Brabant lid van het Landelijke Platform Fietsmaatjes.NL; kwaliteit van de organisatie staat voorop.

Geschiedenis

 

Fietsmaatjes Brabant is 1 januari 2024 ontstaan als een samenwerkingsverband tussen de huidige lokale Fietsmaatjes in Noord Brabant.

Fietsmaatjes NL is ontstaan 12 jaar geleden in Warmond. De oprichters van Fietsmaatjes NL hebben met hun ervaring andere Fietsmaatjes geholpen om een solide organisatie op te zetten. Dit leidde tot een succesvol concept wat inmiddels door bijna 50 lokale Fietsmaatjes in Nederland wordt gebruikt.

Waaronder ook Fietsmaatjes Breda. Zij kwamen enkele jaren geleden in contact met het Brabantsport Fonds om daar een bijdrage te vragen voor een nieuwe duofiets. Dit werd toegekend en leidde tot een initiatief om een Project op te zetten waarbij nieuwe initiatieven in Noord-Brabant rondom Fietsmaatjes worden opgestart en ondersteund en waarbij de reeds bestaande lokale Fietsmaatjes mee kunnen profiteren van elkaars ervaringen, kennis en kunde. Fietsmaatjes Brabant probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van de Brabanders en de Brabantse ondernemers.

Gezamenlijk hebben de organisaties als doel om zoveel mogelijk inwoners van Noord-Brabant te laten fietsen en genieten op een duofiets.

Ons team

Linda Peeters

Linda Peeters

Voorzitter

Ik ben Linda, geboren in Belfeld (vlakbij Venlo) en inmiddels woon ik al ruim 15 jaar in ’s- Hertogenbosch.
Na 15 jaar in een commercieel bedrijf als hoofd binnendienst te hebben gewerkt ben ik me meer gaan bezighouden met sociaal maatschappelijke activiteiten waarin sport een middel is.

Ruim 6 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met duofietsen en was meteen verkocht! Wat begon als duofietsen met een bewoonster, resulteerde al snel in het initiatief om Fietsmaatjes Den Bosch op te starten.

Hiervan ben ik sinds de oprichting met heel veel plezier voorzitter. Sinds een half jaar ben ik ook regiocoördinator Zuid van Fietsmaatjes.NL en heeft dit geleid tot projectleider van dit mooie project Fietsmaatjes Brabant.

SAMEN FIETSEN EN GENIETEN!

Huib Hardeman

Huib Hardeman

Secretaris

Mijn naam is Huib Hardeman en ik ben geboren in Hilversum. In mijn 6e levensjaar ben ik in Nuenen komen wonen en wel op de Boordseweg. Na een werkzaam leven van zo’n 35 jaren heb ik “de jas aan de wilgen gehangen”. Samen met een enthousiast team heb ik Fietsmaatjes Nuenen opgestart en binnen deze stichting vervul ik de functie van secretaris.

Rens Peeters

Rens Peeters

Voorzitter Helmond

Mijn naam is Rens Peeters
Ik ben geboren in Helmond
Getogen in Eindhoven om na
25 in Nuenen gewoond te hebben,
nu alweer 30 jaar woonachtig in Helmond te zijn.
Na 45 jaar werkzaam te zijn geweest in diverse vakgebieden,
geniet ik nu al 15 jaar van mijn pensioen.
6 jaar geleden ben ik gestart met het Duofietsen in Helmond.
Wat ik nog steeds met plezier doe.
Binnen het bestuur van Duofietsen Helmond vervul ik de functie
van voorzitter.

Ga naar de inhoud