Selecteer een pagina
Hoe word ik Fietsmaatje?

U wordt fietsmaatje door u aan te melden via de contactpagina. Dan volgt een kennismakingsgesprek en uitleg, waarna u al snel gekoppeld wordt aan uw fietsmaatje voor een proefrit.

Wat zijn de kosten als gast?

Uw bijdrage als gast is € 5 per rit. Wij willen dat Fietsmaatjes voor iedereen toegankelijk is. Uw gastbijdrage is bedoeld voor het dekken van kosten zoals reparaties, planningsrooster en communicatie. Door verschillende donaties kunnen wij deze ritprijs laag houden.

Ik heb weinig tijd, kan ik dan ook Fietsmaatje worden?

Zeker! Sommige vrijwilligers fietsen elke week, andere enkele keren per jaar. Onze vrijwilligers hebben toegang tot een online rooster waar zij zichzelf flexibel kunnen inplannen. Gasten fietsen over het algemeen elke week een keer, maar ook hier kan natuurlijk rekening gehouden worden met uw wensen.

Ik wil graag samen met mijn vader/moeder/tante fietsen, kan dat?

Fietsmaatjes is er voor iedereen, ook als u met een bekende wilt fietsen. Vaak zullen wij u vragen om ook met een andere gast te fietsen, omdat niet iedereen een bekende heeft als vrijwilliger. U kunt uw wensen aangeven tijdens het kennismakingsgesprek of bij uw aanmelding via de contactpagina.

Moet ik als gast (altijd) meetrappen?

U hoeft als gast niet mee te trappen, dat bepaalt u helemaal zelf. De duofiets is elektrisch ondersteund en zo ontworpen dat ieder op zijn/haar eigen tempo kan fietsen.

Ik ben rolstoel gebonden, kan ik gebruik maken van een duofiets?

Iedereen die een zogeheten ‘sta-functie’ heeft, kan mee op de duofiets. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Kan ik ook fietsen huren?

Nee, helaas behoort dit niet tot de mogelijkheden. Wij zijn een organisatie voor fietsmaatjes en geen verhuurorganisatie.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Ga naar de inhoud